Educație sexuală

Pentru părinți

Mulți părinți au mărturisit că se simt nepregătiți în a-i educa pe copii lor cu privire la sexualitate și în a-i ajuta să facă față provocărilor la care sunt supuși în societatea actuală. Însă, seminarul ,,Înfruntând împreună un sens ostil purității” le va da o bază solidă de cunoștințe  despre și încurajarea de care au nevoie pentru a-și asuma rolul principal în dezvoltarea sexuală sănătoasă. 

Dragă părinte, dacă copilul tău nu aude despre sex de la tine, va auzi de la altcineva care ar putea să nu fie preocupat de binele lui. Tu ești elementul esențial în educația sexuală a copiilor tăi. Nimeni nu îți cunoaște copilul mai bine decât tine și nici un expert nu poate să îi comunice valorile tale mai bine decât tine. Seminarul ,,Înfruntând împreună un sens ostil purității” îți va da o bază solidă de cunoștințe  despre ce înseamnă o sexualitate sănătoasă și încurajarea de care ai nevoie pentru a-ți asuma rolul principal în educația copilului tău.

Pentru profesori

Programul de prevenție a sarcinii și a bolilor cu transmitere sexuală la adolescenți:

,,Mi se poate întâmpla și mie?”, informează adolescenții cu privire la riscurile fizice și emoționale ale relațiilor sexuale precoce. Le oferim tinerilor informații esențiale și reale despre impactului  bolilor cu transmitere sexuală, a sarcinilor la vârsta adolescenței  și a efectelor psihologice pe care le presupune  o relație sexuală în adolescență. Lecțiile sunt interactive, adaptate vârstei și de impact.

Pentru adolescenți

Mulți tineri care au relații sexuale doresc să fie aproape de cineva, să lege relația, să se descopere pe sine sau să afle ce este iubirea.  Totuși, de ce merg lucrurile așa de rău? De ce mulți tineri se simt neiubiți, lipsiți de valoare și flămânzi după afecțiune și dragoste? Cum poți să construiești o relație sănătoasă? Fii curajos, accesează serviciul de educație sexuală pentru a afla cum să eviți greșelile pe care mulți adolescenți le fac în dragoste.

Mi-a plăcut foarte mult ce am văzut, mi-a plăcut stilul profesionist și modul în care s-au prezentat modulele pe care le vor preda la clasă. I-am invitat să participe la o singură clasă, apoi programul s-a extins la nivelul școlii, din fericire. Am întrebat elevii cum au reacționat la informația primită și am participat și eu la activități. Foarte multe informații erau noi pentru majoritatea tinerilor. Este clar să mulți adolescenți nu discută cu părinții lor aceste chestiuni și de aceea preferă să se informeze din mers. Aplicarea programului la clasă a fost foarte bună, mi-a plăcut structura programului.  Ideile teoretice erau însoțite de exemple practice și s-au folosit mai multe canale de transmitere a informației.  Impactul asupra elevilor a fost unul benefic.”

Profesor